Pure Essential

Pur'Eau

Natuurlijke zwemvijvers

FEEL AT ONE WITH NATURE

Een natuurlijke zwemvijver in je tuin, da’s genieten het hele jaar door. Het zachte water geeft geen irritatie aan je huid en ogen en ook van een chloorgeur is geen sprake. Puur natuur. De Pure Essential gaat zo mooi op in je tuin, dat het zicht naar buiten je meteen tot rust brengt. Een kleine ingreep waar je veel voor in de plaats krijgt.

De Pure Essential is opgebouwd uit twee zones: een zwemzone en een filterzone met lava en beplanting. Je zwemt dus niet tussen de planten en in de zwemzone kom je hooguit enkele vissen tegen. De zuivering van deze zwemvijver gebeurt via een plantenfilter en is honderd procent natuurlijk. Er komen geen chloor, zout of chemicaliën aan te pas. Dat is goed voor je gezondheid én voor de natuur.

Hoeveel kost een Pure Essential?

De kostprijs van een Pure Essential is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, type afwerking, gekozen materiaal, doorgang naar de tuin, … Het is daarom niet mogelijk om een standaardprijs op te geven, elk project is namelijk uniek. Wens je een prijsinschatting te ontvangen? Dan kan je wel gebruik maken van onze handige online simulator

Troeven van Pure Essential

tuin met terras en zwemvijver

Bouwmethodiek & waterdichting

PP-C prefab bad

Onze monoblocks worden vervaardigd uit polypropyleen carbonaat. Dit is een hoogwaardig, duurzaam en onverwoestbaar materiaal met een uitzonderlijke levensduur. Dit materiaal reageert niet met vloeistoffen, is bijzonder onderhoudsvriendelijk, kleurvast en UV-bestendig.

Bouwkundig met liner

Voor al onze concepten kan je kiezen voor een bouwkundig bad met folie. We werken hiervoor met thermostone blokken die nadien met beton volstort worden. Dit wordt dan afgewerkt met een vlies en liner. Deze constructie met strakke wanden geeft een zeer moderne uitstraling aan elke zwemvijver of zwembad.

Richtprijs

Je hebt je droomconcept gevonden en je bent benieuwd hoeveel je project zou kosten? Een exacte prijs kunnen we je helaas niet geven zonder een eerste kennismakingsgesprek. Maar via onderstaande link, kan je wel een handig overzicht downloaden met enkele vanafprijzen per concept. Zo heb je alvast een idee, uiteraard kan je ons ook altijd contacteren indien je een gedetailleerde offerte wenst.

Een zwemvijver die past bij jouw persoonlijkheid

De kleur van je zwemvijver is bepalend voor zijn uitstraling. Voor de Pure Essential heb je de keuze uit:

  • een kwalitatieve ecologische liner in zwart, olijf, grijs of groen
  • een hoogwaardig PP-C prefabbad in zwart, antraciet of donkergrijs

Voor de randafwerking kijken we samen met jou naar de beste keuze in functie van het design. Enkele mogelijkheden zijn inox, aluminium, cortenstaal, hout en natuursteen.

Als je de weg wilt vrijhouden om je Pure Essential-zwemvijver uit te breiden tot een Pure Comfort met bijverwarming, kunnen we bij aanleg een bypass voorzien. Die maakt het mogelijk om in de toekomst jezelf nog iets meer comfort te gunnen en je zwemseizoen te verlengen.

Met extra filtering heb je nóg meer garantie op helder water. Een natuurlijke UV-C-filter en/of fosfaatfilter voorkomen algengroei en versterken de helderheid van je water op een ecologische manier.

Als je niet zo van vissen houdt, kunnen we een specifieke filter toevoegen die de zuiverende functie van de vissen overneemt. Zo kan het ecosysteem normaal blijven functioneren.

Door middel van subtiele verlichting in de plantenzone geniet je ook ’s avonds van je sfeervolle zwemvijver.

Waakzaamheid van ouderen is van het grootste belang, wij denken wel graag met u mee over extra belemmerende maatregelen, esthetisch weggewerkt in uw tuinontwerp.

Wat zeggen onze klanten?

Zwemmen in natuurlijk water, in eigen tuin, en lange zomeravonden genieten met vrienden is voor ons de ultieme staycation!

Sinds we onze zwemvijver hebben, komen we echt tot rust na een drukke werkdag. Zelfs in de winter kunnen we genieten van het uitzicht en het leven in de tuin.

Klaar om je droom te realiseren?

Ontvang advies over het concept dat bij jou past en hoe we dit kunnen integreren in je tuin. Benieuwd naar jouw project? Vul je gegevens in en we contacteren je vrijblijvend.

PP-C prefab bad ​

Onze PP-C prefab baden zijn voorzien van brede ribben die zorgen voor een uiterste stevigheid. Een PP-C bad geeft je dus piece-of-mind. Je kan rekenen op een garantie van 20 jaar waarbij de kuip 100% waterdicht is en UV bestendig. De baden worden in de kern gekleurd en je kan zelf kiezen uit een ruime keuze aan kleuren.

Een bad volledig op maat en vervaardigd in een Belgisch atelier!
Je hebt bovendien grote inspraak in het ontwerp met een naadloos en strak design als resultaat.

Ten slotte is de plaatsingsduur ook korter bij dit type projecten. Omwille van het hoge isolerend vermogen van polypropyleen dient enkel de ondergrond te worden voorzien van stabilisé en isolatie. Vervolgens kan de kuip er al meteen in worden geplaatst.
Je tuin wordt dus sneller terug omgetoverd van een werf naar een oase van rust.

Bouwkundig bad met liner

Het gebruik van thermostone blokken die nadien volstort worden met beton biedt heel wat voordelen.

De betonconstructie wordt nadien bekleed op 2 manieren:

EPDM FOLIE

Een EPDM folie is zwart en zorgt voor een mooie weerspiegeling van de omgeving. De donkere kleur zorgt bovendien voor een gemakkelijkere opwarming van het water.

TPO FOLIE

Een TPO folie is strak, duurzaam en gemakkelijker in onderhoud. Naast zwart is deze ook te verkrijgen in andere kleuren.

Bouwverlof

Van 10 juli tem 31 juli zijn wij met bouwverlof. We staan weer voor u klaar op 1 augustus. We wensen jullie fijne zomerdagen!