Pure Essential

Pur'Eau

Natuurlijke zwemvijvers

FEEL AT ONE WITH NATURE

Een natuurlijke zwemvijver in je tuin, da’s genieten het hele jaar door. Het zachte water geeft geen irritatie aan je huid en ogen en ook van een chloorgeur is geen sprake. Puur natuur. De Pure Essential gaat zo mooi op in je tuin, dat het zicht naar buiten je meteen tot rust brengt. Een kleine ingreep waar je veel voor in de plaats krijgt.

De Pure Essential is opgebouwd uit twee zones: een zwemzone en een filterzone met lava en beplanting. Je zwemt dus niet tussen de planten en in de zwemzone kom je hooguit enkele vissen tegen. De zuivering van deze zwemvijver gebeurt via een plantenfilter en is honderd procent natuurlijk. Er komen geen chloor, zout of chemicaliën aan te pas. Dat is goed voor je gezondheid én voor de natuur.

Troeven van Pure Essential

tuin met terras en zwemvijver

Een zwemvijver die past bij jouw persoonlijkheid

De kleur van je zwemvijver is bepalend voor zijn uitstraling. Voor de Pure Essential heb je de keuze uit:

  • een kwalitatieve ecologische liner in zwart, olijf, grijs of groen
  • een hoogwaardig PP-C prefabbad in zwart, antraciet of donkergrijs

Voor de randafwerking kijken we samen met jou naar de beste keuze in functie van het design. Enkele mogelijkheden zijn inox, aluminium, cortenstaal, hout en natuursteen.

Als je de weg wilt vrijhouden om je Pure Essential-zwemvijver uit te breiden tot een Pure Comfort met bijverwarming, kunnen we bij aanleg een bypass voorzien. Die maakt het mogelijk om in de toekomst jezelf nog iets meer comfort te gunnen en je zwemseizoen te verlengen.

Met extra filtering heb je nóg meer garantie op helder water. Een natuurlijke UV-C-filter en/of fosfaatfilter voorkomen algengroei en versterken de helderheid van je water op een ecologische manier.

Als je niet zo van vissen houdt, kunnen we een specifieke filter toevoegen die de zuiverende functie van de vissen overneemt. Zo kan het ecosysteem normaal blijven functioneren.

Door middel van subtiele verlichting in de plantenzone geniet je ook ’s avonds van je sfeervolle zwemvijver.

Waakzaamheid van ouderen is van het grootste belang, wij denken wel graag met u mee over extra belemmerende maatregelen, esthetisch weggewerkt in uw tuinontwerp.

Wat zeggen onze klanten?

Zwemmen in natuurlijk water, in eigen tuin, en lange zomeravonden genieten met vrienden is voor ons de ultieme staycation!

Sinds we onze zwemvijver hebben, komen we echt tot rust na een drukke werkdag. Zelfs in de winter kunnen we genieten van het uitzicht en het leven in de tuin.

Scroll to Top