Wat is een hybride zwembad?

Overweeg je een zwembad, maar wil je af van het standaard en wens je een naadloze integratie met de natuur? Dan is een hybride zwembad zeker en vast een optie. Nog nooit van deze term gehoord, maar is je interesse gewekt? Wij duiken letterlijk en figuurlijk wat dieper in het hybride zwembad en vertellen je er wat meer over.

Een hybride zwembad, wat is dat eigenlijk?

Kies je voor een hybride zwembad, dan kies je voor een natuurlijk zwembad in je tuin, maar met de luxe van een gewoon zwembad. Je combineert bij dit type zwembad eigenlijk de voordelen van een klassiek exemplaar met die van een zwemvijver. Een hybride zwembad bestaat uit 2 delen, namelijk:

 • Het zwemgedeelte met een ecologische filter zonder chloor die je water helder houdt.
 • De plantenfilter met een natuurlijk filtermechanisme. Denk hierbij aan een zuiverende bodembedekking en filterende waterplanten.

In de zomer – wanneer je het zwembad gebruikt – zijn de twee delen van elkaar gescheiden, maar in de winter vormen ze netjes één geheel. In de zomer gaat de ecologische filter van het zwemgedeelte aan het werk, terwijl in de winter deze kan uitgeschakeld worden en je de natuur zijn werk laat doen.

Wat zijn de voordelen van hybride zwembaden?

Meer en meer mensen kiezen bewust voor een hybride zwembad. Logisch, want dit type zwembad heeft heel wat voordelen:

 • Ecologisch & natuurlijk
  Je zwemt chloorvrij en de natuurlijke filtering van de planten zorgt ervoor dat je geen chemische onderhoudsproducten nodig hebt. Beter voor jou en het milieu. Ook je huid en ogen varen er wel bij.
 • Uitstraling
  Minder te vinden voor een standaard zwembadlook? Met een hybride zwembad geniet je van een natuurlijke uitstraling die één wordt met je tuin.
 • Maatwerk
  Een hybride zwembad op maat is perfect mogelijk. Er zijn tal van opties en het geheel kan naar jouw smaak afgewerkt worden.
 • Verwarmbaar
  Je kunt het zwemgedeelte verwarmen, zo geniet je nog meer van je zwembad.

Hoe werkt een hybride zwembad?

De werking van een hybride zwembad is eenvoudig. Het zwem- en plantengedeelte kun je makkelijk van elkaar scheiden. In de zomer werk je in het zwemgedeelte vervolgens met een ecologisch filter. Door de watercirculatie is de kans op algen of biofilm klein. Omdat het water in het zwemgedeelte netjes afgescheiden is van dat van de platen, kun je zonder problemen verwarmen. In de winter schakel je de mechanische filter uit en maak je van de twee aparte delen één geheel. De plantenfilter doet nu zijn werk en je geniet van een prachtig uitzicht met minimaal onderhoud.

Je zwembad verwarmen?

Een hybride zwembad? Dat verwarm je milieuvriendelijk! Je hebt dan de keuze uit een zonneboilersysteem of kunt verwarmen met een warmtepomp. Beide zijn meer efficiënte, duurzame en energiezuinige manieren om je zwembad te verwarmen dan de klassieke manier van verwarmen.

Meer weten over hybride zwembaden?

Wens je meer informatie over de mogelijkheden van een hybride zwembad, wens je een afspraak of een offerte op maat? Contacteer ons en we bekijken graag samen met jou de mogelijkheden. Als specialist in natuurlijke zwembaden overtreffen we ongetwijfeld ook jouw verwachtingen.