De plunge pool, het ideale zwembad voor in een stadstuin

Beschik je over een leuke stadstuin en overweeg je een zwembad? Dan kan je opteren voor een klassiek zwembad, maar vaak valt dit alsnog klein uit en je hebt er best wat onderhoud aan. Meer en meer mensen kiezen voor een zwembad in de stadstuin, maar dan wel een plunge pool. Wij vertellen je graag wat meer over dit type zwembad in de stadstuin.

Wat is een plunge pool?

In tegenstelling tot een klassiek zwembad is een plunge pool een stuk kleiner. Qua formaat is een plunge pool dan ook het perfecte zwembad voor in de stadstuin. Baantjes trekken mag dan wel niet mogelijk zijn door de kleinere omvang, je kunt er wel perfect in badderen en je verfrissen op warme dagen. Een plunge pool is eigenlijk het gebied onder een waterval waar het meeste slijtage plaatsvindt en daar is de naam dan ook van afkomstig.

De voordelen van een plunge pool als zwembad in je stadstuin?

Heel wat mensen met een stadstuin kiezen bewust voor een plunge pool en daar hebben ze een aantal overtuigende redenen voor. Door het beperkte formaat is de kostprijs van een plunge pool een stuk lager dan van een traditioneel zwembad. De meest plunge pools in zwembaden zijn niet groter dan twee op drie meter en dat merk je ook meteen aan de kostprijs. Het kost uiteraard ook minder om een plunge pool te verwarmen en ook op het vlak van onderhoud heb je er amper werk aan. Het genieten van je plunge pool in je stadstuin staat dan ook centraal.

Houd er wel rekening mee dat een plunge pool niet gemaakt is om effectief in te zwemmen. Wil je toch graag zwemmen? Dan kan een plunge pool voorzien worden van een tegenstroom. Zo kan je alsnog genieten van een sportieve zwemsessie.

Is een plunge pool wat voor jou?

Bij Pur’Eau gaan we resoluut voor plunge pools met een biologische filtering. Een duurzame oplossing voor je stadstuin. We maken gebruik van inox of PP-C kunststof om jouw plunge pool in je stadstuin aan te leggen. Dit zorgt voor een mooi, strak resultaat. Onze plunge pools geven je stadstuin wat extra luxe en jou de rust die je wenst.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een plunge pool in jouw stadstuin? Geef ons een seintje en we bespreken graag samen met jou de mogelijkheden.