Een biologisch zwembad, wat is het en hoeveel kost het?

Geïnteresseerd in een biologisch zwembad, maar wil je eerst weten wat een bio zwembad echt is en hoeveel het kost? Logisch, want over de term biologisch zwembad doen soms wel wat misvattingen de ronde. In deze blog vertellen we je alvast wat een biologisch zwembad is en geven we je de voordelen die eraan verbonden zijn mee.

Wat is een biologisch zwembad?

De termen biologisch zwembad en zwemvijver worden wel eens door elkaar geklutst, maar ze zijn niet hetzelfde. Bij een zwemvijver zorgen immers planten voor het filteren van het zwemwater, terwijl een biologisch zwembad met een state of the art filtersysteem wordt uitgerust. Je geniet dus van even proper water en de uitstraling van een ‘gewoon’ zwembad, maar dan zonder de schadelijke chemicaliën. Er is dus ook geen nood aan een plantenfilter, terwijl het water toch even goed is voor je huid en haar. Een biologisch filtersysteem neemt de klus voor zijn rekening. Uiteraard kan je nog met planten werken, maar deze hebben enkel een decoratieve functie.

Waarom kiezen mensen voor een biologisch zwembad?

Heel wat mensen opteren voor een biologisch zwembad omdat je geniet van kristalhelder en gezond water, maar dan zonder chemische toevoegingen. Afwerken kan je je zwembad naar hartelust en in geen tijd kunnen hoge temperaturen bereikt worden. Dit ligt bij een zwemvijver heel wat moeilijker. Met een biologisch zwembad geniet je dus van een langgerekt zwemseizoen. Uiteraard is een biologisch zwembad een heel stuk ecologischer dan een traditioneel zwembad, waardoor je je steentje bijdraagt aan een betere omgeving. De opties die je bij een biologisch zwembad hebt zijn immens en je kan je dus helemaal uitleven.

Wat kost een biologisch zwembad?

Hoeveel je biologisch zwembad kost hangt van een aantal factoren af. Er is de omvang van je zwembad enerzijds en de opties en kwaliteit van afwerking en accessoires die je wil anderzijds. Extra’s doen de kostprijs van je biologisch zwembad uiteraard oplopen. Het is dan ook onmogelijk om een vaste prijs op een biologisch zwembad te kleven. Realistisch gezien moet je rekenen vanaf ongeveer 50.000 euro excl. BTW voor een biologisch zwembad van enige omvang.

Meer weten over een biologisch zwembad?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een biologisch zwembad of wil je een concreet uitgewerkte offerte op maat? Contacteer ons. We bespreken graag de mogelijkheden en stellen je de beste oplossing voor.