Plunge pool, kom er alles over te weten

De Plunge Pool is nog relatief onbekend binnen België maar begint de laatste jaren wel steeds meer aan populariteit te winnen. Maar waar komt de term Plunge Pool vandaan en wat is een Plunge Pool nu precies.

Wat is een Plunge Pool?

De term is een verwijzing naar de grond onder een waterval waar het water de bodem raakt. Het water dat naar beneden loopt zorgt voor bodemslijtage waardoor er een holte ontstaat, deze holte wordt ook wel een “Plunge Pool” genoemd.

In praktijk is dit type zwembad niet zo heel veel verschillend van een natuurlijke zwemvijver of natuurlijk zwembad. Een Plunge Pool is qua inbouw en bouwtechnieken te vergelijken maar het grootste verschil zit hem in het formaat van de zwempartij. Een Plunge Pool is een stuk kleiner en vormt zo een oplossing voor bijna iedere ruimte of tuin.

Plunge Pool, de voor- en nadelen

Een zwembad of zwemvijver bouw je niet iedere dag, het is dus altijd goed om alle voor- en nadelen te bestuderen voor u een juiste keuze kan maken. Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van deze keuze.

De voordelen

  • De afmetingen kunnen verschillen, maar ligt vaak rond 2m op 4m.  Vanwege de kleine afmetingen neemt de Plunge Pool weinig ruimte in beslag en kan deze in vrijwel iedere ruimte of tuin worden geplaatst.
  • In vergelijking met een natuurlijke zwemvijver of zwembad, liggen de algemene energiekosten een stuk lager.
  • Doordat een Plunge Pool gemiddeld gezien minder water bevat, is deze ook veel sneller opgewarmd. Wil je gaan zwemmen en is het water nog te fris, dan kan je dit dus op korte tijd tot de gewenste temperatuur opwarmen.
  • Vanwege de kleine afmetingen is een Plunge Pool sneller geplaatst dan een groot zwembad.
  • Een Plunge Pool vraagt relatief ook weinig onderhoud. Het vormt zo de ideale ontspanningsplek om met familie of vrienden te genieten.

Da nadelen

  • Zonder jetstream is het omwille van het kleine formaat moeilijk om baantjes te trekken.

Interesse in een Plunge Pool?

Ben je klaar om je droom te realiseren? Aarzel dan niet om ons te contacteren zodat we alle mogelijkheden met jouw kunnen bespreken en een voorstel kunnen uitwerken op basis van jouw behoefte.