Wat is een bio zwembad en hoeveel kost het?

Duurzaamheid en ecologie zijn hot topics. Logisch dus dat heel wat mensen wel te vinden zijn voor een bio zwembad. Maar wat is dat nu eigenlijk zo’n bio zwembad en wat kost dat? In deze blog vertellen we je graag wat meer over bio zwembaden, de voordelen en waar je qua kostprijs ongeveer rekening mee moet houden.

Wat is een bio zwembad?

Een bio zwembad, een natuurlijk zwembad of een biopool, het zijn stuk voor stuk synoniemen van elkaar. Spreekt men van een bio zwembad, dan spreekt men over een zwembad waarin geen chemische producten worden gebruikt. Een volautomatisch hydrolysetoestel produceert actieve zuurstof en houdt het water proper. Een heel stuk ecologischer dus, niet schadelijk voor de huid en nog goedkoper ook.

De meerwaarde van een bio zwembad

Een bio zwembad? Dat is kiezen voor een naadloze integratie in je tuin. Een bio zwembad oogt een stuk natuurlijker en minder clean dan een traditioneel zwembad. Je bepaalt ook zelf de vorm, waardoor dit steeds matcht met je tuin. Bovendien draag je met een bio zwembad, je steentje bij aan de biodiversiteit.

Niet duurder dan een traditioneel zwembad

Hoeveel een bio zwembad kost? Dat varieert, maar over het algemeen ligt de kostprijs van een bio zwembad niet hoger dan dat van een traditioneel zwembad. Dit terwijl je qua duurzaamheid toch een heel stuk bewuster bezig bent en een bio zwembad ook minder onderhoud vergt. Meer en meer mensen kiezen dan ook voor de natuurlijke uitstraling van een bio zwembad. Het elektriciteitsverbruik mag dan misschien net iets hoger liggen, dit verdien je makkelijk terug omdat je minder onderhoudsproducten nodig hebt.

Vraag vandaag nog je offerte aan

Wil je zelf de meerwaarde van een bio zwembad ervaren? Contacteer ons en we maken met plezier een afspraak en/of een offerte op maat. Samen bekijken we je wensen en de situatie, zodat we een gepast voorstel kunnen overmaken. Voor je het weet beschik ook jij over een fantastisch bio zwembad.