Wat is het verschil tussen een skimmer en overloop zwembad

Heb je plannen om een nieuw zwembad in je tuin aan te leggen? Dan zijn er tal van factoren waar je rekening mee moet houden alvorens een beslissing te maken. Eén van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken is ongetwijfeld het filtratiesysteem dat je wil gaan gebruiken. Twee van de meest voorkomende systemen zijn overloop of skimmer zwembaden. Maar wat zijn nu juist de de verschillen tussen beide opties?

Skimmer zwembaden, de klassieke keuze

Tot voor kort waren skimmer zwembaden het type zwembad dat de meeste mensen kennen. Hun populariteit is vooral te danken aan hun eenvoudige installatie en onderhoud. Het meest kenmerkende element van een skimmer zwembad is de skimmer zelf, dit is een opening aan de oppervlakte van het water die al het vuil water opzuigt en naar het filtratiesysteem leidt. Hierdoor blijft het wateroppervlak van je zwembad steeds vrij van bladeren, insecten en ander vuil.

Het grootste voordeel van een skimmer zwembad is dat ze over het algemeen minder duur zijn in vergelijking met een overloop zwembad. Bovendien zijn ze ook éénvoudiger om te installeren en vooral om achteraf te onderhouden.

Overloop zwembaden, een esthetische luxe

Overloop zwembaden staan ook wel bekend als infinity zwembaden. In vergelijking met een skimmer zwembad, zijn ze vaker iets luxueuzer en stralen ze visueel een indrukwekkender effect uit. Bij een overloop zwembad, is het wateroppervlak steeds gelijk met de rand van het zwembad, waardoor het lijkt dat het water eindeloos weg stroomt. Dit effect zorgt ervoor dat het niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook dat het water in je zwembad steeds circuleert waardoor het helder blijft.

Daarnaast zijn overloop zwembaden vaak ook efficiënter in het verwijderen van oppervlaktevuil omdat het water voortdurend over de rand stroomt en op die manier vuil automatisch afvoert. Als resultaat hoef je zwembad minder vaak handmatig schoon te maken in vergelijking met een skimmer zwembad.

Welk type zwembad moet jij kiezen

Ben je op zoek naar een betaalbare optie die éénvoudiger te installeren is, dan kan je wellicht kiezen voor een skimmer zwembad. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een luxueuze en visueel indrukwekkende optie die minder onderhoud vereist, dan zou een overloop zwembad de juiste keuze kunnen zijn.

Ongeacht welk type zwembad je kiest, het is belangrijk om samen te werken met een ervaren zwembadbouwer die je kan helpen bij het ontwerpen en installeren van het zwembad dat perfect past bij jouw behoeften en wensen. Bij Pur’Eau staan we klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomzwembad, of het nu een skimmer of overloop zwembad is. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!