Wat kost een Plunge Pool Gemiddeld?

Vraag je je af wat een plunge pool gemiddeld of kost of misschien heb je nog nooit van het begrip ‘plunge pool’ gehoord? In deze blog vertellen we je eerst wat een plunge pool is en vervolgens wat dit type zwembad je ongeveer gaat kosten. Zo kan je goed geïnformeerd knopen doorhakken.

Wat is een plunge pool

Ben je op zoek naar een zwembad, maar dan eerder een klein exemplaar waarin het heerlijk relaxen is en waar geen baantjes in getrokken hoeven te worden? Dan is een plunge pool misschien wel wat voor jou. De naam van een plunge pool is afgeleid van een waterval. Het gebied onder een waterval, waar het meeste water valt en de bodem afslijt, wordt ook wel een plunge pool genoemd. Qua inbouw is er geen verschil tussen een plunge pool en een ‘gewoon’ zwembad, maar de afmetingen zijn wel een stuk kleiner. Beschik je over weinig ruimte in je tuin, maar wil je af en toe toch heerlijk ontspannen in het water, dan kan een plunge pool de perfecte oplossing zijn. Bovendien kun je ook voor een natuurlijke plunge pool opteren.

Waarom kies jij voor een plunge pool?

Hoewel het persoonlijk is, heeft een plunge pool ook heel wat troeven. We zetten de belangrijkste even voor je op een rijtje:

  • Een plunge pool kan ingericht worden naar wens en vormt de perfecte ontspanning. En dit zonder dat je een zee aan ruimte nodig hebt.
  • De energiekosten zijn een stuk lager dan bij een regulier zwembad. Verwarmen is dan ook een stuk voordeliger en het gaat ook sneller.
  • Het onderhoud van een plunge pool vergt relatief weinig werk.

Bovendien kunnen er ook van de Biopool techniek gebruik maken. Hierdoor wordt je zwembad biologisch gefilterd, zonder chemicaliën.

Wat kost een plunge pool gemiddeld?

In vergelijking met een gewoon zwembad is een plunge pool meestal een stuk goedkoper. Hoe kleiner de afmetingen, hoe voordeliger. Veel hangt af van het materiaal dat je kiest, kies je voor een Plunge Pool in Inox dan moet je rekenen op een vanaf prijs van € 45.000. Kies je voor een PP-C kuip dan moet rekenen vanaf een prijs van € 34.000. Verder zijn er net zoals bij andere zwembaden heel wat opties mogelijk, die je plunge pool duurder kunnen maken. Denk maar aan zitjes, trapjes, … Ook voor een plunge pool dienen er graafwerken uitgevoerd te worden en ook een technische ruimte dient voorzien te worden. Naast de aanschafkosten dien je ook rekening te houden met onderhoudskosten.

Meer weten over de kostprijs van een plunge pool?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een plunge pool of een vrijblijvende offerte op maat voor een plunge pool? Geef ons een seintje en we bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.