FAQ

Pur'Eau

Veel gestelde vragen

Een zwemvijver wordt volledig natuurlijk gefilterd, door middel van een lavafilter met plantenzone, soms bijgestaan door bijkomende filtratie. Het water van een zwemvijver is 100% natuurlijk, zacht en levend water. Een bio zwembad wordt traditioneel gefilterd en gezuiverd, weliswaar met vernieuwende en natuurlijke biologische technieken op basis van hydrolyse, en een filter gevuld met biologisch actief glas.

Een hybride zwembad heeft naast de natuurlijke hydrolyse zuivering, die we ook terugvinden in een bio zwembad, tevens een lavafilter met plantenzone. Tijdens het zwemseizoen wordt het water gezuiverd en gefilterd via de biologische filter en beleeft u al de luxe van een gewoon zwembad. Tijdens het winterseizoen wordt naast de hydrolyse zuivering, ook de natuurlijke zuivering via de lavafilter met plantenzone ingeschakeld. Hierdoor kan het zwembad open overwinteren en geniet u dus nog steeds van het mooie uitzicht op uw waterpartij zoals bij een zwemvijver.

In een natuurlijk gefilterd zwembad, maken we gebruik van vernieuwende en natuurlijk biologische processen om het zwembadwater maximaal te zuiveren. Er wordt op natuurlijke wijze een zeer kleine hoeveelheid natuurlijk chloor aangemaakt. Er is tevens geen aanmaak van schadelijke bijproducten, zoals chloramines. Deze stoffen zijn veelal verantwoordelijk voor de typische chloor geur en allergische reacties. Voor het onderhoud van uw zwembad zijn dure en ongezonde chloor producten totaal overbodig.

Jazeker, een natuurlijk zwembad of zwemvijver is de ideale oplossing voor kleinere tuinen of stadstuinen. Dankzij het natuurlijke water kunnen de naastliggende plantenzones, nauw aansluiten bij uw waterpartij en gedijen uw planten zeer goed. Bij chloor gefilterde zwembaden, dient men al snel een overgangszone tussen zwembad en het omliggende groen te voorzien, van 1-2 meter rondom. Dit omdat het gechloreerde water nefast is voor de plantengroei. Het natuurlijke uitzicht, eventueel in combinatie met een lavazone en plantenfilter, zorgt tevens voor een naadloze integratie in uw stadstuin. Een overkapping in de winter kan vermeden worden, waardoor u nog steeds geniet van een mooi uitzicht.

Elk zwemvijver of zwembad project is maatwerk en bij Pur’Eau Natural Pools denken we mee na over elk detail. Er zijn namelijk zeer veel variabelen, dewelke de kostprijs van een zwemvijver of zwembad beïnvloeden. Natuurlijk speelt de grootte van het bad een zeer voorname rol. Daarnaast hebben de gekozen filtertechnieken en de finale afwerking in en rondom uw waterpartij, een grote impact. Verder wordt de kostprijs beïnvloed door extra opties zoals onder andere een verwarming, wel of geen rolluik en verlichting.

Jazeker, we bekijken graag alle mogelijkheden voor de ombouw van uw chloor gefilterd zwembad tot een natuurlijk gefilterd zwembad. Elke situatie is anders, maar veelal liggen de leidingen reeds klaar. We passen voornamelijk de filtratie en waterzuivering aan naar de vernieuwende en natuurlijke biologische technieken op basis van hydrolyse, en een filter gevuld met biologisch actief glas.

Niet meer dan een traditioneel zwembad. Een normaal onderhoud, zoals leegmaken van de skimmers, wekelijkse check van het zwembadwater en terugspoelen van de filter is vergelijkbaar met het wekelijks onderhoud van een chloor gefilterd zwembad. Het grootste verschil is dat u geen dure en ongezonde chemische producten moet aankopen, en toevoegen aan het zwembadwater, om de kwaliteit van het water op peil te houden.

Aangezien een hybride zwembad tijdens de zomermaanden op exact dezelfde wijze gefilterd wordt als een natuurlijk zwembad, is het water even helder en 100% natuurlijk. Dankzij de natuurlijke plantenfilter, dewelke het water tijdens de wintermaanden volledig natuurlijk filtert, is het zelfs zo dat u aan het begin van een nieuw zwemseizoen met volledig natuurlijk gezuiverd en gezond water start.

Ontdek onze natuurlijke zwembaden & zwemvijvers

Klaar om je droom te realiseren?

Ontvang advies over het concept dat bij jou past en hoe we dit kunnen integreren in je tuin. Benieuwd naar jouw project? Vul je gegevens in en we contacteren je vrijblijvend.