Pure Comfort

Pur'Eau

Natuurlijke zwemvijver met bijverwarming

EXPERIENCE COMFORT IN A NATURAL WAY

De Pure Comfort biedt je naast de voordelen van een natuurlijke zwemvijver het genot van bijverwarming en (nog) helderder water. Dat maakt de Pure Comfort de ideale zwemvijver voor wie zichzelf graag dat tikkeltje extra gunt.

Deze natuurlijke zwemvijver bestaat uit twee delen: een zwemzone en een filterzone met lava en beplanting. Daarnaast voorzien we een extra filtering, die het toelaat om zonder algenvorming je zwemvijver bij te verwarmen tot zo’n 26°C. En dat allemaal op een energiezuinige manier, namelijk via zonne-energie.

Troeven van Pure Comfort

Design zwemvijver met terras

Bouwmethodiek & waterdichting

PP-C prefab bad

Onze monoblocks worden vervaardigd uit polypropyleen carbonaat. Dit is een hoogwaardig, duurzaam en onverwoestbaar materiaal met een uitzonderlijke levensduur. Dit materiaal reageert niet met vloeistoffen, is bijzonder onderhoudsvriendelijk, kleurvast en UV-bestendig

Bouwkundig met liner

Voor al onze concepten kan je kiezen voor een bouwkundig bad met folie. We werken hiervoor met thermostone blokken die nadien met beton volstort worden. Dit wordt dan afgewerkt met een vlies en liner. Deze constructie met strakke wanden geeft een zeer moderne uitstraling aan elke zwemvijver of zwembad.

Een zwemvijver die past bij jouw persoonlijkheid

De kleur van je zwemvijver is bepalend voor zijn uitstraling. Voor de Pure Comfort heb je de keuze uit:

  • een kwalitatieve ecologische liner in zwart, olijf, grijs of groen
  • een hoogwaardig PP-C prefabbad in zwart, antraciet of donkergrijs

Voor de randafwerking kijken we samen met jou naar de beste keuze in functie van het design. Enkele mogelijkheden zijn inox, aluminium, cortenstaal, hout en natuursteen.

Dankzij de natuurlijke filtering en de UV-C-filter geniet je sowieso al van helder water, maar met een extra fosfaatfilter is je zwemvijver nog beter bestand tegen mogelijke algenvorming.

Als je niet zo van vissen houdt, kunnen we een specifieke filter toevoegen die de zuiverende functie van de vissen overneemt. Zo kan het ecosysteem normaal blijven functioneren.

Door middel van subtiele verlichting in de plantenzone geniet je ook ’s avonds van je sfeervolle zwemvijver.

Waakzaamheid van ouderen is van het grootste belang, wij denken wel graag met u mee over extra belemmerende maatregelen, esthetisch weggewerkt in uw tuinontwerp.

Wat zeggen onze klanten?

Zwemmen in natuurlijk water, in eigen tuin, en lange zomeravonden genieten met vrienden is voor ons de ultieme staycation!

Sinds we onze zwemvijver hebben, komen we echt tot rust na een drukke werkdag. Zelfs in de winter kunnen we genieten van het uitzicht en het leven in de tuin.

Scroll to Top

PP-C prefab bad ​

Onze PP-C prefab baden zijn voorzien van brede ribben die zorgen voor een uiterste stevigheid. Een PP-C bad geeft je dus piece-of-mind. Je kan rekenen op een garantie van 20 jaar waarbij de kuip 100% waterdicht is en UV bestendig. De baden worden in de kern gekleurd en je kan zelf kiezen uit een ruime keuze aan kleuren.

Een bad volledig op maat en vervaardigd in een Belgisch atelier!
Je hebt bovendien grote inspraak in het ontwerp met een naadloos en strak design als resultaat.

Ten slotte is de plaatsingsduur ook korter bij dit type projecten. Omwille van het hoge isolerend vermogen van polypropyleen dient enkel de ondergrond te worden voorzien van stabilisé en isolatie. Vervolgens kan de kuip er al meteen in worden geplaatst.
Je tuin wordt dus sneller terug omgetoverd van een werf naar een oase van rust.

Bouwkundig bad met liner

Het gebruik van thermostone blokken die nadien volstort worden met beton biedt heel wat voordelen.

De betonconstructie wordt nadien bekleed op 2 manieren:

EPDM FOLIE

Een EPDM folie is zwart en zorgt voor een mooie weerspiegeling van de omgeving. De donkere kleur zorgt bovendien voor een gemakkelijkere opwarming van het water.

TPO FOLIE

Een TPO folie is strak, duurzaam en gemakkelijker in onderhoud. Naast zwart is deze ook te verkrijgen in andere kleuren.