Wat is een natuurlijk zwembad en wat zijn de voordelen?

Wil je een zwembad in de tuin en heb je de term ‘natuurlijk zwembad’ al eens horen vallen? Logisch, want natuurlijke zwembaden winnen fors terrein. Een natuurlijk zwembad biedt dan ook heel wat voordelen. Welke dat zijn? Wel, wij zetten de belangrijkste wetenswaardigheden en troeven even voor je op een rijtje.

Wat is een natuurlijk zwembad?

Een natuurlijk zwembad, ook wel bio-zwembad of ecologisch zwembad genoemd, is een zwembad waarin geen chemische producten worden gebruikt. Er wordt een ecologisch verantwoord filtersysteem gebruikt om het water te filteren. Decoratief kan dit ook aangevuld worden met planten. Een natuurlijk zwembad is meestal opgedeeld in twee zones:

  • De zwemzone die het grootste gedeelte van de oppervlakte in beslag neemt. Hier staan geen planten in.
  • De filtratie die zich buiten het natuurlijk zwembad bevindt. Optioneel kunnen hier planten voorzien worden, maar in principe zijn die zelfs niet nodig om het water te zuiveren.

Een natuurlijk zwembad kan verschillende vormen aannemen, maar bij Pur’Eau zijn we gespecialiseerd in strakke, mooi afgelijnde natuurlijke zwembaden.

Wat zijn de voordelen van een natuurlijk zwembad?

Natuurlijke zwembaden ogen niet enkel prachtig, ze hebben ook heel wat andere voordelen:

  • Zelfs al zwem je er niet in, een natuurlijk zwembad oogt altijd prachtig. Je beschikt door de filter over kristalhelder water.
  • In het water zit geen chloor of andere chemicaliën. Veel beter voor je huid en ogen dus en omdat er niet met chemicaliën gewerkt wordt is er ook geen boordsteen nodig; Je kunt dus naadloos je gras laten aansluiten, want over spattend water is helemaal niet schadelijk.
  • Met een warmtepomp kunt u de temperatuur van het water regelen.
  • Verschillende folies zijn mogelijk
  • Je kiest bewust voor duurzaam en ecologisch
  • Algenvrij

Bovendien kan je de setting helemaal naar wens afmaken. Denk maar aan een prachtig terras of een poolhouse. Het enige aandachtspunt als je overweegt een natuurlijk zwembad te kopen is het feit dat er wat plaats voorzien moet worden voor het filtersysteem. Maar ook dit systeem kunnen we netjes wegwerken.

Interesse in een natuurlijk zwembad?

Wil je een strak vormgegeven natuurlijk zwembad dat niet enkel schitterend oogt maar ook ongeëvenaard zwemplezier biedt? Maak een afspraak en/of vraag een offerte op maat aan. Wij zijn al jaren thuis in natuurlijke zwembaden en kunnen ook in jouw tuin ongetwijfeld iets prachtigs realiseren.