Wat is het verschil tussen een bio zwembad en een zwemvijver?

De termen bio zwembad en zwemvijver? We horen ze regelmatig door elkaar gebruiken, maar er is wel degelijk een verschil. Waar de verschillen zitten tussen een bio zwembad en een zwemvijver? We maken het graag even duidelijk voor je.

Laat ons eerst even beginnen met het verschil tussen een ‘gewoon’ zwembad en de milieuvriendelijke varianten. Het grote verschil zit in de samenstelling van het water. In zowel bio zwembaden als zwemvijvers worden geen chemische middelen gebruikt. Bij bio zwembaden en zwemvijvers spreken we van gezond water, waar bacteriën in hun werk in doen. Gezonder voor de huid én beter voor de natuur.

Het verschil tussen een bio zwembad en zwemvijver

Kies je voor een zwemvijver dan kies je voor water dat gezuiverd wordt door een plantenfilter. Vaak gaat het om gele lis, maar ook andere varianten zijn mogelijk. Het water is helder, maar houd er wel rekening mee dat een natuurzwembad algen en biofilm vormt. Opteer je voor een bio zwembad, dan zit het grote verschil met een zwemvijver in de manier van filteren. In een bio zwembad is er in principe geen plantenzone aanwezig. Bij een bio zwembad is er een ecologische filter, maar wordt er geen gebruik gemaakt van chloor of andere chemicaliën. Een volautomatisch hydrolysetoestel produceert actieve zuurstof en houdt het water proper. Zo krijg je wel de look van een ‘normaal’ zwembad, maar dan zonder de schadelijke producten.

Een hybride zwembad als alternatief

Weet dat er naast een zwemvijver en een bio zwembad, ook nog een hybride variant is. Een hybride zwemvijver is de ultieme combinatie van een natuurlijk zwembad en een zwemvijver. De plantenfilter zuivert het water en zorgt voor een natuurlijke look. In combinatie met extra filtertechnieken wordt het water nog helderder. 

Waarom kiezen voor een bio zwembad of zwemvijver?

Hoewel er wel degelijk verschillen zijn tussen een bio zwembad en een zwemvijver, zijn ze beide wel gezonder en beschik je over heel wat vrijheid. Je bent niet gebonden aan de klassieke rechthoek. Een bio zwembad en vijver passen vaak beter in de rest van je tuin. Bovendien kun je zowel bij een bio zwembad als bij een zwemvijver, het hele jaar door van de uitstraling genieten.

Meer weten over de verschillen tussen een zwemvijver en bio zwembad?

Wens je nog wat meer te weten over de verschillen, de voordelen of ze met eigen ogen te ervaren? Wij vertellen je graag meer over bio zwembaden en zwemvijvers. Uiteraard kunnen we je ook een vrijblijvende offerte bezorgen of enkele referenties tonen.