Hoeveel kost een zwemvijver?

De mogelijkheden van een zwemvijver aan het bekijken? Dan speelt de prijs van je zwemvijver ongetwijfeld ook een rol. Een glasheldere prijs geven voor een zwemvijver is niet evident, maar we geven toch enkele richtlijnen mee.

Welke factoren bepalen de prijs van je zwemvijver?

Om de prijs van een zwemvijver te kunnen bepalen, zijn er wel enkele factoren die belangrijk zijn. Zo bepaalt de oppervlakte van je zwemvijver voor een groot stuk de prijs. Het spreekt voor zich dat grote zwemvijvers meer werkzaamheden vergen dan kleine exemplaren. Dit heeft dan ook een impact op de totale kostprijs van je zwemvijver .Hoe bereikbaar de tuin of locatie is waar de zwemvijver moet komen is ook een belangrijk aspect. Hoe moeilijker toegankelijk, hoe hoger de kostprijs. Verder speelt ook de afwerkingsgraad van je zwemvijver een rol. Een luxueuze afwerking kan de kostprijs van je zwemvijver de hoogte injagen. Als laatste aspect wijzen we ook nog op de vorm. Ook die kan een impact hebben op de prijs van je zwembad. Hoe complexer je wensen, hoe duurder de aanleg van je zwemvijver.

Waar moet je op rekenen?

Wil je een kwalitatieve zwemvijver, dan kom je al snel uit op een totaalbedrag tussen de € 20.000 en € 50.000 excl. BTW uit. Let wel, dit is een indicatieve richtprijs voor je zwemvijver. Voor deze prijs heb je een vakkundig geïnstalleerde zwemvijver die jaren meegaat en uit kwalitatieve materialen bestaat. Durf te investeren in kwaliteit, want hier geniet je jaren van. Wil je nog allerlei extra’s dan kan de eindfactuur duurder uitkomen. Houd verder ook nog rekening met de onderhoudskosten.

Vaak goedkoper dan een zwembad

Een prachtig vormgegeven zwemvijver is vaak goedkoper dan een zwembad. Dit terwijl je van een natuurlijke uitstraling geniet. Meer en meer mensen kiezen dan ook voor de voordelen en het uitzicht van een zwemvijver. Bovendien is een zwemvijver een heel stuk ecologischer.

Meer weten over de prijs van een zwemvijver?

Wil je een offerte op maat voor een zwemvijver en zo de exacte prijs kennen? Contacteer ons en we werken graag een voorstel voor je uit. Ongetwijfeld is een zwemvijver ook voor jou haalbaar.